workshop porselein draaien tips & tricks

Data tweede helft 2023

  • er zijn geen workshop porselein draaien!

beide dagen van 10.00 – 16.00 uur

kosten € 245,-, dit is inclusief koffie/thee en een heerlijke lunch. En inclusief 3 kilo porselein, engobes/glazuren en stoken.

Draai je al een tijdje en wil je eens draaien met porselein. Of heb je al eens met porselein gedraaid maar loop je tegen problemen aan. Dan is deze workshop iets voor jou! Geef jezelf een vliegende start met porselein draaien met de tips & tricks in deze tweedaagse workshop.

Als je al eens met porselein hebt gedraaid, heb je al ervaren hoe anders het draaien met deze klei is. Het mag dan het summum onder het draaien zijn, het vraagt wel een iets andere aanpak dan andere kleisoorten om het beste resultaat te krijgen.

Leer technieken en handigheidjes om veel voorkomende problemen te vermijden.

In de workshop dompelen we ons twee dagen onder in het ‘witte goud’. We verkennen de mogelijkheden en tackelen veel voorkomende problemen, zoals dat vervelende s-scheurtje in de bodem.

MOOC keramiek is gevestigd in een sfeervol, iconisch jaren vijftig schoolgebouw, aan de rand van het historische binnenstadje van IJsselstein. Op iets meer dan 10 kilometer van Utrecht.

Het atelier is groot, de originele gietijzeren ramen geven de ruimte een heel eigen sfeer. De werkplekken zijn ruim, voorzien van een eigen walkplek. Of je nu heerlijk je eigen gang wilt gaan of even een kletspraatje wilt maken, het kan allemaal ;-).

Geef je op door onderstaand contactformulier in te vullen of bel naar Jolanda Hoogervorst op 06-110 10 942.

Om je in te schrijven voor de les keramiek draaien kun je gebruik maken van onderstaand contactformulier: